Veelgestelde vragen over G Suite

Bent u al klant van G Suite? Ga naar onze ondersteuningspagina.

Beheer

 • Kan ik mobiele apparaten beheren met G Suite?

  Ja. U kunt de mobiele apparaten van uw organisatie beheren zonder apparaatbeheerserver op locatie. In plaats daarvan gebruikt u de Google Admin Console. Met Beheer van mobiele apparaten (MDM) kunt u apparaatbeleid afdwingen op mobiele apparaten in uw organisatie. Tevens kunt u acties uitvoeren zoals het op afstand wissen van de mobiele apparaten van uw gebruikers.

 • Kan ik meerdere domeinen beheren met G Suite?

  Als uw organisatie een nieuwe domeinnaam aanschaft of zakendoet via meerdere domeinen, kunt u al uw domeinen zonder extra kosten toevoegen aan uw account. Gebruikers kunnen dan een identiteit hebben bij een of meer van uw domeinen, terwijl ze services delen als een enkele organisatie. U kunt bovendien al uw domeinen beheren vanuit dezelfde Admin Console. U voegt een domein toe als een afzonderlijk domein of als een domeinalias. Dit is afhankelijk van hoe u het domein wilt gaan gebruiken.

 • Kan ik beheerdersrechten aan andere gebruikers toewijzen?

  Ja. Hoe groot of klein uw organisatie ook is, we raden u aan de verantwoordelijkheid voor het beheer van uw gebruikers en services te verdelen over een kleine groep betrouwbare gebruikers. U kunt een gebruiker beheerdersrechten verlenen door een van de beschikbare beheerdersrollen toe te wijzen. Met de toewijzing van een rol krijgt de gebruiker toegang tot uw Admin Console. U kunt een gebruiker hoofdgebruiker maken; hij kan dan alle taken in de Admin Console uitvoeren. Maar u kunt ook een rol toewijzen waarmee u beperkingen instelt voor de taken die hij kan uitvoeren. U kunt een beheerder bijvoorbeeld alleen rechten verlenen om groepen te maken, service-instellingen te beheren of wachtwoorden van gebruikers te resetten.

 • Kan ik de gebruikerstoegang tot bepaalde functies of services beheren?

  In eerste instantie zijn de meeste services ingeschakeld voor uw gebruikers. U kunt in de Admin Console services uitschakelen waarvan u niet wilt dat mensen deze gebruiken, of aanpassen hoe deze services werken. U kunt voor iedereen dezelfde instellingen gebruiken of unieke beleidsregels instellen voor afzonderlijke gebruikers. Het is bijvoorbeeld mogelijk Hangouts alleen in te schakelen voor uw ondersteuningsteam of alleen de afdeling Marketing toe te staan openbare Google-sites te delen.

Terug naar boven

Neem contact op met de salesafdeling als u nog vragen heeft.

Neem contact op met de supportafdeling als u al G Suite-klant bent.